Nieuws.

Via deze pagina houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot Attendi. We zullen met regelmaat nieuws berichten plaatsen, updates over ons platform, whitepapers & blogs over onderwerpen die onze interesse hebben.

Laatste nieuws

Nauwkeurige resultaten met domeinspecifieke spraak-naar-tekstmodellen voor de zorg

In dit artikel laat dr. Jan-Willem van Leussen, Speech Engineer bij Attendi, zien wat we tot nu toe bereikt hebben door de spraaktechnologie zelf te ontwikkelen. In samenwerking met zorgorganisaties hebben wij een model ontwikkeld voor de intramurale ouderenzorg, dat zich kan meten met de oplossingen van de grote spelers.

“De inzet van spraak-naar-tekst maakt ons toekomstbestendig omdat het onze zorgcapaciteit vergroot”

In dit artikel spreken we Karen Gerk en Wilma van Hees van Wiggen werkzaam in het serviceteam van Mijzo. Zij speelden een belangrijke rol in het ondersteunen van zorgprofessionals tijdens de pilot. Zo vertellen Karen en Wilma hoe ze de pilot hebben ervaren, hoeveel waarde er zit in spraak-naar-tekst voor Mijzo en wat voor kansen ze nog meer zien voor spraak-naar-tekst. Daarnaast hebben ze voor andere zorgorganisaties ook uitstekend advies voor het maken van een goede start met spraak-naar-tekst.

Laaggeletterdheid in de zorg is een vraagstuk waar nog weinig over wordt gesproken

Onlangs schreef Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde, een interessant artikel over laaggeletterdheid onder zorgprofessionals. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste lessen uit dat artikel. Zo beschrijven we wat zorgorganisaties hieraan kunnen doen en hoe spraak-naar-tekst zorgprofessionals kan ondersteunen. Daarnaast maken we een analyse naar de kwaliteit van verslaggeving mét spraak-naar-tekst en zonder spraak-naar-tekst.