Spraak-naar-tekst van Attendi beschikbaar in PUUR. van Ecare

Door een integratie tussen Attendi’s spraak-naar-tekst technologie en het ECD PUUR. van Ecare kunnen zorgprofessionals die werken met PUUR. voortaan met hun stem rapporteren. Bij de lancering van deze functionaliteit zullen drie zorginstellingen (Mijzo, Sensire & Zorggroep Beek) van de spraak-naar-tekst functionaliteit gebruik gaan maken.

“Ik verheug me op de samenwerking met Attendi; dit is weer een een mooie stap vooruit in ons toekomstgerichte ECD PUUR. Hoewel het wennen zal zijn om het typen los te laten (we blijven gewoontedieren als mensen), ben ik ervan overtuigd dat spraaktechnologie het werkende leven van zorgprofessionals weer kan versimpelen” aldus ECare directeur Aniek Fikken.

Hoe werkt het?

Het concept van spraakgestuurd rapporteren is erg simpel en intuïtief. Met spraakgestuurd rapporteren kun je als zorgprofessional altijd en overal snel en eenvoudig je rapportage inspreken. De technologie van Attendi zet op een veilige en hoogkwalitatieve manier de ingesproken woorden om in een uitgeschreven tekst. Zo ontstaat er een complete rapportage zonder dat het zorgprofessionals veel tijd of frustratie kost.

Open PUUR.

PUUR. is een ECD dat zo is ontworpen dat het open staat voor nieuwe innovaties. De oplossing van Attendi is middels een API opgenomen in PUUR. Het voordeel voor de zorgprofessionals is dat ze in hun vertrouwde PUUR. omgeving nu gebruik kunnen maken van spraakgestuurd rapporteren van Attendi. Binnen PUUR. zal op verschillende locaties de optie tot spraakgestuurd rapporteren beschikbaar worden gesteld.

“We zijn erg blij dat we onze oplossing voor spraakgestuurd rapporteren via deze weg op schaal beschikbaar kunnen stellen aan zorgprofessionals die werken met PUUR. Doordat PUUR. een open systeem is vinden innovaties zoals die van ons snel hun weg naar de dagelijkse praktijk en kunnen zo integraal onderdeel worden van het werkproces van de zorgprofessional” aldus Berend Jutte, CTO van Attendi.

Kwaliteit & Veiligheid

Attendi ontwikkelt spraaktechnologie specifiek voor toepassingen in de zorg. Door de toelegging op de Nederlandse zorg is Attendi in staat om specifiek taalgebruik te herkennen. In nauwe samenwerking met PUUR. en de aangesloten zorgorganisaties wordt gewerkt aan het optimaliseren van het spraakherkenningsmodel specifiek getraind voor de gebruikers van PUUR. Een nauwkeurige vertaling van uitgesproken woorden naar uitgeschreven tekst zorgt ervoor dat de gebruikers weinig verbeteringen hoeven te maken in de tekst. Naast de nauwkeurige vertaling voegt Attendi automatisch leestekens toe zodat er een goed leesbare rapportage ontstaat.

Attendi maakt met haar spraakoplossing geen gebruik van derde partijen die daarmee ongewenst onderdeel worden van de dataverwerking. Dit geeft Ecare en de deelnemende zorgorganisaties de controle en de garantie dat er geen ongewenst gebruik is van de privacygevoelige data.